Tämä on Ay-toimihenkilöt ry 

SAK:laisen ammattiyhdistysliikkeen voima ja toiminnan tuloksellisuus perustuvat jäsenistöön, mutta liike tarvitsee myös jämäkän ay-ammattilaisten joukon tekemään jäsentensä edunvalvontaa. Ay-toimihenkilöt ry:n jäsenet ovat juuri näitä. 

Ay-liike työnantajana hoitaa henkilöstönsä asiat yleensä moitteettomasti – parhaita perinteitä, käytäntöjä ja tavoitteita soveltaen. Tämä on ainakin oletus ja odotus. 

Ay-liike tarvitsee kuitenkin henkilöstöään edustavan ay-järjestön kumppanikseen ja sopijaosapuolekseen. Riitoja tulee väistämättä, minkä vuoksi tarvitaan järjestelmä, joka auttaa asioiden selvittämisessä. 

Ammattiyhdistysliikkeen hallitukset, johtajat ja työnantajan nimetyt edustajat sekä koko henkilökunta tekevät antaumuksella ja korkealla motivaatiolla töitä ay-liikkeen jäsenten parhaaksi. Ay-liikkeen oman henkilöstön hyvinvointi, edut, oikeudet, niiden valvonta ja kehittäminen voisivat sen sijaan jäädä hoitamatta, ellei ay-liikettä olisi ay-liikkeen sisällä. 

Ay-toimihenkilöt on olemassa samoista syistä kuin muutkin ammattiyhdistykset. Edunvalvontatehtäviemme lisäksi järjestämme ay-liikkeen henkilöstölle mahdollisuuksia tutustua toisiinsa erilaisten jäsentapahtumien ja koulutuksen avulla.