Liity jäseneksi

Kuka voi liittyä?

Ay-toimihenkilöt ry hyväksyy jäsenikseen kaikki SAK:ssa sekä SAK:laisissa liitoissa ja työttömyyskassoissa työskentelevät. Jäseniksi voivat liittyä myös henkilöt, jotka työskentelevät SAK:laista ay-liikettä lähellä olevissa yhteisöissä, mikäli heihin noudatetaan pääosin Ay-toimihenkilöt ry:n solmimaa työehtosopimusta.

Jäsenmaksut

Vuonna 2024 yhdistyksen jäsenmaksu on 1,0 % ansiotulosta, jonka lisäksi maksat Avoimen työttömyyskassan jäsenmaksun (8 €/kk ). Yhteistyökassamme vaihtui 1.1.2022 Avoimeksi työttömyyskassaksi.

Liity!

Ay-toimihenkilöiden jäseneksi voit liittyä täyttämällä liittymislomakkeen verkossa:

Siirry sähköiseen liittymislomakkeeseen

Jos valitset liittyessäsi työnantajaperinnän, tulosta työnantajaperintävaltakirja liittymislomakkeen lähettämisen jälkeen ja toimita se palkanlaskentaasi. Lähetämme valtakirjan myös aiemmin lomakkeella antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Jos haluat maksaa jäsenmaksun itse, toimitamme sinulle kuukausikohtaisen viitelistan jäsenmaksujen maksamista varten.

Liittyminen paperilomakkeella

Voit liittyä jäseneksemme myös paperilomakkeella. Täytä silloin alla olevan linkin kautta löytyvä perintäsopimus huolellisesti. Huomaa seuraavat kohdat:

  • Kirjoita kohtaan "Osaston numero" 044 (Ay-toimihenkilöt ry:n liittonumero)
  • Ruksaa kohdassa "Perinnän peruste", että liityt Ay-toimihenkilöt ry:hyn ja A-kassaan
  • Valitse, haluatko maksaa työttömyyskassan jäsenmaksun kuukausittain vai vuosittain
  • Merkitse jäsenyyskohdassa ruksit kohtiin "Uusi jäsen" ja "Liiton/työttömyyskassan muutos" (jos olet tällä hetkellä jonkin muun ammattiliiton ja/tai työttömyyskassan jäsen)

Jos haluat, että työnantaja perii jäsenmaksun palkastasi, toimita perintäsopimus ja sen kopiot työnantajallesi tai palkanlaskentaan täydennettäviksi ja allekirjoitettaviksi. Yksi kappale sopimuksesta jää työnantajalle tai palkanlaskentaan. Anna toinen kappale luottamusmiehellesi tai lähetä se Ay-toimihenkilöt ry:hyn (osoite alla). Kolmannen kappaleen voit pitää itselläsi.

Kun olet toimittanut perintäsopimuksen eteenpäin, ilmoita heti entiselle ammattiliitollesi tai työttömyyskassallesi, että eroat liiton ja sen työttömyyskassan jäsenyydestä (ellet ole jo antanut Ay-toimihenkilöt ry:lle siihen valtuutusta).

Ay-toimihenkilöt ry
Kirjatyöntekijänkatu 10 B
00170 Helsinki

Tervetuloa Ay-toimihenkilöt ry:n jäseneksi!
  • Tällä lomakkeella voit tarvittaessa päättää työnantajan jäsenmaksuperinnän.