Kesälomareissujen aika on koittanut

3.6.2019

Muistathan Ay-toimihenkilöiden jäsenilleen ottaman matkavakuutuksen.

Ay-toimihenkilöiden jäsenten ei tarvitse huolehtia yksityisestä matkavakuutuksesta, sillä yhdistys on ottanut jäsenilleen vakuutusyhtiö Turvasta jäsenvakuutuksen, joka sisältää matkustajavakuutuksen heidän vapaa-ajan matkoilleen.

Voit ladata älypuhelimeesi Turvan mobiilisovellus TaskuTurvan, jolloin matkavakuutuskortti kulkee näppärästi puhelimessa mukanasi matkalla. TaskuTurva on ladattavissa Google Play Kaupasta ja Applen App Storesta. Myös yhdistyksen jäsenkortti toimii matkavakuutustodistuksena.

Ketkä ovat vakuutettuja?

Vakuutettuina ovat yhdistyksen jäsenet, myös eläkeläisjäsenet. Vakuutettuina ovat myös vakuutetun mukana matkustavat alle 16-vuotiaat lapset ja lapsenlapset. 

Vakuutus on voimassa yhtäjaksoisesti enintään 45 vuorokautta matkan alkamisesta. Ylimeneville matkapäiville kannattaa ottaa Turvasta määräaikainen matkustajavakuutus. Vakuutus ei ole voimassa ehdoissa erikseen poisrajatuissa urheilulajeissa tai harrastuksissa.

Muista ottaa matkalle mukaan jäsenkorttisi tai ladata TaskuTurva puhelimeesi. Hoitava laitos voi todeta niiden avulla, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus. Matkavakuutuskortti ei kuitenkaan ole maksukortti, joten sinun on hyvä varautua siihen, että joudut maksamaan kulut ensin itse ja hakemaan korvausta myöhemmin vakuutusyhtiöstä.

Jos joudut itse maksamaan hoitokulut, säilytä kuitit ja hae korvausta sähköisestä korvauspalvelusta, jonka löydät yhdistyksen jäsenille räätälöidyiltä sivuilta osoitteesta www.turva.fi/ay-toimihenkilot. Kun käytät sähköistä korvauspalvelua, saat korvausrahat tilillesi nopeimmin.

Muistathan, että jäsenvakuutukseen ei sisälly matkatavaravakuutusta, joten matkatavarat on vakuutettava erikseen, elleivät ne jo sisälly normaaliin kotivakuutukseen.

Lisätietoja jäsenvakuutuksesta

Vakuutusehdot ja korvauksenhakuohjeet löytyvät Turvan palvelusivuilta www.turva.fi/ay-toimihenkilot. Tutustu vakuutusehtoihin ja vakuutuksessa oleviin rajoituksiin ennen matkalle lähtöä.

Lisätietoja vakuutuksesta saat Turvan toimipaikoista, asiamiehiltä tai palvelunumerosta 01019 5110.