Kevätvaltuusto koolla

29.5.2018

Ay-toimihenkilöt ry:n kevätvaltuusto kokoontui Kirjan talolla Helsingissä 29.5.

Valtuusto hyväksyi kokouksessa vuosikertomuksen, vahvisti tilinpäätöksen sekä myönsi tili- ja vastuuvapauden hallitukselle. Valtuustoaloitteita ei ollut käsiteltävänä.

Sääntömuutosesitys

Valtuusto päätti lähettää sääntömuutosesityksen Patentti- ja rekisterihallitukselle ennakkotarkastukseen.

Ajankohtaiskatsaus

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouni Leppänen piti tilannekatsauksen yhdistyksen toiminnasta.

Hallitus järjestäytyi tammikuussa ja valitsi työryhmät. Ensimmäisenä isona urakkana hallituksella olivat TES-neuvottelut. TES-esityksiä tuli ennätyksellinen määrä.

Neuvottelukertoja oli kolme ja sopimus allekirjoitettiin helmikuussa. Palkankorotuksissa noudatettiin yleistä linjaa. Myös teksteihin saatiin muutamia parannuksia. Uusi työehtosopimus kokonaisuudessaan on luettavissa jäsensivuilla.

Jäsenkehitys on ollut positiivista, mutta tulevien vuosien eläköitymiset vaikuttavat jäsenmääriin koko ay-liikkeessä. Puheenjohtaja totesi että aktiivisuutta tarvitaan uusien jäsenten mukaan saamiseksi.

Yhdistyksen haasteena tänä vuonna tulee olemaan mm. jäsenrekisterin uusiminen.

Keväällä järjestetty jäsenseminaari on saanut puheenjohtajan mukaan positiivista palautetta. Koulutuksiin hän toivoi tulevaisuudessa mukaan lisää toimitsijoita.

Syksyllä järjestettävä virkistysmatka Kuresaareen on saanut suuren suosion. Mukaan voi ilmoittautua 14.8. asti jäsensivuilla.